Avdelningschef WSP

Om WSP
WSP är ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi. Tillsammans har vi 50 000 medarbetare i fyrtio länder. I Sverige har vi över 4 000 medarbetare, varav 500 konstruktörer på affärsområdet Byggprojektering. Detta affärsområde erbjuder konsulttjänster och avancerad rådgivning inom konstruktion med kunder både i Sverige och utomlands.

På WSP töjer vi ständigt på gränserna för att möta våra kunders höga förväntningar. Med hjälp av vår expertis kan arkitekter förverkliga sina visioner, och våra kunder uppfylla sina kommersiella och operativa mål. Vi driver på utvecklingen inom konstruktion och innovativa metoder för att effektivisera byggverksamheter, sänka kostnader och minska de kommersiella riskerna. Vi har en lång historia av innovation ihop med gedigen och rotad konstruktionskompetens vilken vi är mycket stolta över. Denna kombination är, tror vi, en nyckel i att kunna utveckla skarpa ingenjörer med långsiktigt perspektiv. Vår strategi är att vi förbereder oss och våra kunder för framtiden, och vår metod kallar vi för Future Ready.
www.wsp.com


Avdelningschef Byggprojektering, WSP Sverige AB
Vill du kombinera ditt gedigna ledarskap och förmåga att skapa affärer i en spännande miljö med starka värderingar och stort fokus på gemensamma mål? WSP, som är ett av världens ledande konsultbolag inriktade på analys och teknik, söker nu en Avdelningschef för området Byggprojektering i Skåne.

Arbetsuppgifter
Rollen som Avdelningschef är att leda och vara ansvarig för WSP Byggprojekterings verksamhet i Skåne. Verksamheten innefattar idag fem grupper med totalt 75 anställda. Du ansvarar för att stötta och gemensamt sätta upp mål för avdelningen ihop med dina gruppchefer utifrån ekonomi, personalledning, utveckling och försäljning. Avdelningschefen ingår i ledningsgruppen för Byggprojektering Region Syd. I ledningsgruppen är vi idag 4 Avdelningschefer och en Regionchef. Vi ansvarar tillsammans för en verksamhet på ca 200 medarbetare i södra Sverige.

Som Avdelningschef för Byggprojektering ingår ansvarsområden så som: 
 • Budget och resultatansvar omfattande ca 100MSEK
 • Tekniskt och ekonomiskt svara för de uppdrag som avdelningen arbetar med
 • Leda avdelningens marknadsförings och försäljningsaktiviteter
 • Leda planering av utbildningstillfällen och utveckling inom avdelningen
 • Leda utvecklingen av avdelningens CRC-verksamhet (offshoring), samt automatiserade arbetsprocesser.
 • Leda avdelning mot att vara framtidens aktör inom byggprojektering samt en attraktiv arbetsplats för Skånes främsta konstruktörer.

Kvalifikationer
Opposites attract. Vi välkomnar det oväntade.
För att lyckas i rollen skall du ha ett gediget intresse för att leda verksamhet och människor mot varsamhetens uppsatta mål. Meriterande är om du haft rollen som ledare/chef tidigare i liknande sammanhang. Du kan också ha en bakgrund som konstruktör och/eller projektör i någon ledande befattning.

Som person är du trygg, nyfiken, självgående, drivande, ansvarsfull och social och trivs när människor runt dig har olika perspektiv. Vi värdesätter dina idéer och din uthållighet, och att du hittar lösningar även om allt inte går som planerat, på egen hand eller i grupp. Du frågar när du är osäker och ifrågasätter när du inte är övertygad. Då detta arbete innefattar ett stort mått av innovation tror vi att du tycker om att arbeta med utveckling och driva förändring av teknik ihop med människor och att du trivs med att tala inför en publik. Vi ser gärna att du kräver lite mod av både dig själv och din omgivning!

Vi erbjuder dig en arbetsplats där egna initiativ uppskattas, där gemenskapen är stor och där just din insats kan vara avgörande för att vi ska lyckas med våra strategier. På WSP är medarbetaren i fokus, här kan du utvecklas i en sund och kompetent miljö med en mycket trevlig kultur.

Krav
 • Erfarenhet ifrån ledande befattning
 • Erfarenhet av förändringsledning
 • Akademisk examen


Meriterande
 • 10 års erfarenhet av byggbranschen
 • Erfarenhet av att leda chefer
 • Kunskap inom byggnadskonstruktion
 • Erfarenhet av arbete inom konsultbranschen
 • Erfarenhet av upphandlingar mot såväl den privata som offentliga sidan 


Lokalisering och resande
Rollen är placerad i Skåne och du är ansvarig för 4 kontor: Helsingborg, Malmö, Lund och Kristianstad.
Resande sker främst inom avdelningens geografi efter egen planering. Vissa tillfällen per år sker resor i samband med ledningsgruppsträffar och chefsträffar inom regionen och affärsområdet, då i Sverige.

Frågor om tjänsten
I denna rekrytering samarbetar WSP med Prowork AB. Frågor om tjänsten besvaras av Jimmy Eriksson, rekryteringskonsult, som nås på 0733-324014 alternativt jimmy.eriksson@prowork.se. Vi hanterar alla ansökningar fortlöpande. Samtliga ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.
 
 • Område: Malmö 21119 Jungmansgatan 10
 • Titel: Avdelningschef
 • Sista ansökningsdag: 2020-02-29
Dela annonsen
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Jimmy Eriksson
Account Manager
Jimmy.Eriksson@prowork.se
+460733324014
Stäng meny