Hem / Lediga tjänster / Customer Quality Engineer

Customer Quality Engineer

Customer Quality Engineer

Vill du jobba som Customer Quality Engineer? I denna roll kommer du framför allt att analysera kundrelaterade kvalitetsproblem och reklamationer på en hög teknisk och komplex nivå. I rollen ingår många interna och externa kontakter och innefattar mycket operativt arbete med felsökning.  Du kommer att ingå i vår ingå i vår Quality & Environment organisation där du rapporterar till Mia Jönsson, Supervisor Customer Quality.

Arbetsuppgifter:
Du är kontaktperson gentemot våra kunder och kommer att genomföra analyser på kundrelaterade
kvalitetsproblem och reklamationer samt följa upp garantikostnader. Genom att använda principerna i 8D metoden identifierar du felorsaker och löser problem. Du sammanställer dessa och presenterar analysen och korrigerande åtgärder till kunden.

Arbetet omfattar också att arbeta proaktivt med kvalitetsrelaterad analys och problemlösning samt att supportera produktions- och leverantörskvalitet i PPAP och med 8D-arbete. En viktig del i arbetet är att förmedla kundens problem internt och adressera de rätt inom BorgWarner. Som Customer Quality Engineer förbereder och organiserar du kundbesök. Arbetet har en hög analytisk och teoretisk nivå och innefattar mycket operativt arbete med felsökning.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en civil- eller högskoleingenjörsexamen, förmodligen inom mekanik/mekatronik och några års arbetserfarenhet av liknande arbetsuppgifter från tillverkande industri. Du har en mycket god teknisk kompetens främst inom mekanik. Erfarenhet från fordonsbranschen, ritningsförståelse och kvalitetsverktyg så som t.ex. Six Sigma är meriterande. Det är viktigt att du kan uttrycka dig obehindrat både i tal och skrift på både svenska och engelska. Vi ser också att du har körkort och kan du dessutom tyska är det meriterande. 

Personliga egenskaper:
Du är en analytisk och drivande person som får saker och ting att hända. Vidare är du öppen och kommunikativ och trivs med många sociala kontakter i arbetet. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är lyhörd, strukturerad och har en hög grad av självständighet och integritet. Du är en duktig problemlösare och har vana och förmåga att ta egna beslut samt driva projekt. Du trivs i en organisation med ett högt tempo som har många kontaktytor och högt ställda krav och förväntningar.

Vi erbjuder:
På BorgWarner har du nära till produkten och produktionen. Vi erbjuder dig en mångfacetterad roll i en miljö som präglas av en stark teknikutveckling. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt, i samarbete med mycket kompetenta medarbetare och kunder, som är kända biltillverkare som t.ex. Volkswagen, BMW och Volvo samt Land Rover.

Kvalitetsteamet är ett sammansvetsat gäng där miljön präglas av en familjär och god stämning med såväl humor som högt engagemang. Ni delar kunskap sinsemellan och ser det som naturligt att använda varandra som bollplank i olika frågeställningar. Du kommer snabbt bli en del av gänget samtidigt som du i din roll också har nära kontakt med övrig verksamhet och får möjlighet att på

Arbetsuppgifter:
Du är kontaktperson gentemot våra kunder och kommer att genomföra analyser på kundrelaterade
kvalitetsproblem och reklamationer samt följa upp garantikostnader. Genom att använda principerna i 8D metoden identifierar du felorsaker och löser problem. Du sammanställer dessa och presenterar analysen och korrigerande åtgärder till kunden.

 

Snabbfakta

Dela jobb:

Kontaktperson

Andra lediga tjänster
7 timmar sedan

Lagerarbetare sökes!

Just nu söker vi en lagerarbetare till vår kund verksamma inom bageribranschen. Arbetsplatsen är idag placerad i Huddinge, södra…
9 timmar sedan

Nu söker vi teleskoplastare till en stor aktör inom Göteborg området

Vi söker tre erfarna teleskoplastare till en kund i Göteborgsområdet.  Företaget är en stor aktör i Göteborg och arbetar…
11 timmar sedan

Reliningstekniker sökes omgående till Stockholmsområdet!

Vi söker nu två tjänster som reliningstekniker till en stor kund i Stockholmsområdet. Vi vill att du tidigare haft…