Hem / Lediga tjänster / Manufacturing Engineer Electrical Testing&Data Analysis

Manufacturing Engineer Electrical Testing&Data Analysis

Manufacturing Engineer – Electrical testing & Data Analysis, Rotating Electric

BorgWarner söker en Manufacturing Engineer med inriktning mot elektrisk testning och dataanalys till avdelningen Rotating Electric i Landskrona. Du har en viktig roll i att säkerställa att en komplex produktionsprocess har förutsättningar att leverera produkter enligt våra kunders krav, till rätt kostnad och enligt behov. Rollen omfattar ett brett spektrum av uppgifter som kräver originalitet och uppfinningsrikedom där Du koordinerar och ansvarar för tvärfunktionella grupper inom produktionsorganisationen och arbetar aktivt med förbättringsaktiviteter. I rollen rapporterar du till Supervisor Manufacturing Engineering and Maintenance, Rotating Electric och innefattar arbete mot våra produktionslinjer som tillverkar elmotorer till några av de största bil- och lastbilstillverkarna i världen.
                                                                              
Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Du utvecklar, förbättrar och genomför hållbara processer och ser till att de upprätthålls för att kundkrav och uppställda måltal uppfylls.
  • Du leder arbetet i att säkerställa den dagliga driften av ett område av produktionsutrustning med fokus mot elektrisk högspänningstestning på en av våra produktionslinor samt driver förbättringsarbete mot dessa. Detta arbete kan innebära nära kontakt med såväl produktutveckling samt kunder.
  • Du genomför statistiska analyser och komplex problemlösning av en process med hög tekniknivå samt beräknar kostnader och besparingspotential för förbättringar och processändringar i den löpande produktionen.
  • Du leder eller agerar som resurs i projekt inom problemlösning, kapacitet, investeringar, upphandling av produktionsutrustning samt vid driftsättning av ny produktionsutrustning
  • Du upprättar specifikationer, håller processdokumentationen uppdaterad och utbildar olika intressenter på produktionsutrustningen
  • Jobbar aktivt med ständiga förbättringar både mot produktion men även våra interna processer och arbetsmetoder samt verkar för en god arbetsmiljö, ergonomi och säkerhet.
  • Du representerar REL-ME i förändringsärenden vid införsel av nya produkter eller komponenter samt deltar i arbetet med PFMEA, styrplaner och 8D

Kompetens & erfarenhet:
Vi söker Dig som är civilingenjör med inriktning mot teknisk fysik, elektro, maskinteknik eller motsvarande och har några års erfarenhet av att arbeta i en komplex industriell och/eller tillverkande miljö, gärna med erfarenhet inom fordonsindustrin. Du har goda kunskaper i statistisk analys och data visualisering, vilket gör att vi förutsätter att du har goda kunskaper i MS Office programmen, i synnerhet Excel. Du får gärna ha arbetat med verktyg som Six Sigma, 8D, SPC, FMEA eller liknande tidigare. Du har lätt för att kommunicera och det är viktigt att Du är flytande både i tal och skrift i svenska såväl som engelska. Eftersom fokus kommer ligga mot elektrisk högspänningstestning så är det meriterande om du sedan tidigare har kompetens och erfarenhet om detta och har du även erfarenhet utav LabVIEW-programmering och/eller databashantering/SQL så är även det meriterande.

Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid Dina personliga egenskaper. Vi tror att Du är en analytisk person med förmåga att se problem och förbättringsområde som Du löser på ett gediget sätt. ”Thinking outside the box” är en bra egenskap och Du är driven och får saker att hända. Dessutom är Du öppen, kommunikativ och gillar att ha många sociala kontakter på jobbet. För att lyckas i rollen är det viktigt att Du är lyhörd, strukturerad och har en hög grad av självständighet och integritet vilket innefattar förmåga att fatta egna beslut och driva projekt.
Du trivs i en organisation med högt tempo som har många kontaktytor, höga krav och förväntningar samt med arbete som innehåller både praktiskt hanterande av processer samt teoretisk analys tillhörande dessa.

Vi erbjuder:
På BorgWarner har Du nära till produkten och produktionen. Vi erbjuder Dig en mångfacetterad ingenjörsroll i en miljö som kännetecknas av stark teknikutveckling. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt i samarbete med mycket kompetenta medarbetare, leverantörer och kunder inom fordonsindustrin.

Du kommer att vara en del av ”Manufacturing Engineering and Maintenance-teamet” som är ett sammansvetsat gäng där miljön kännetecknas av en familjär och god atmosfär med både humor och stort engagemang. Ni delar kunskap med varandra och ser det som naturligt att använda varandra som bollplank. Du kommer snabbt att bli en del av teamet samtidigt som Du i Din roll också har nära kontakt med andra verksamheter och har möjlighet att påverka både produkten,

Snabbfakta

Dela jobb:

Kontaktperson

Andra lediga tjänster
6 timmar sedan

Lagerarbetare sökes!

Just nu söker vi en lagerarbetare till vår kund verksamma inom bageribranschen. Arbetsplatsen är idag placerad i Huddinge, södra…
8 timmar sedan

Nu söker vi teleskoplastare till en stor aktör inom Göteborg området

Vi söker tre erfarna teleskoplastare till en kund i Göteborgsområdet.  Företaget är en stor aktör i Göteborg och arbetar…
10 timmar sedan

Reliningstekniker sökes omgående till Stockholmsområdet!

Vi söker nu två tjänster som reliningstekniker till en stor kund i Stockholmsområdet. Vi vill att du tidigare haft…