Hem / Lediga tjänster / Manufacturing Engineer Rotating Electric

Manufacturing Engineer Rotating Electric

Manufacturing Engineer, Rotating Electric

BorgWarner söker en Manufacturing Engineer till avdelningen Rotating Electric i Landskrona. Vi är i början av vår elektrifieringsresa och Du har en viktig roll i att säkerställa att produktionsprocessen har förutsättningar att leverera produkter enligt våra kunders krav, till rätt kostnad och enligt behov. Rollen omfattar ett brett spektrum av varierande uppgifter som kräver originalitet och uppfinningsrikedom där Du koordinerar och ansvarar för tvärfunktionella grupper inom produktionsorganisationen och arbetar aktivt med förbättringsaktiviteter. I rollen rapporterar du till Supervisor Manufacturing Engineering and Maintenance, Rotating Electric och innefattar arbete mot våra produktionslinjer som tillverkar elmotorer till några av de största bil- och lastbilstillverkarna i världen.
                                                                              
Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Du utvecklar, förbättrar och genomför hållbara processer och ser till att de upprätthålls för att kundkrav och uppställda måltal uppfylls.
  • Du leder arbetet i att säkerställa den dagliga driften av ett område av produktionsutrustning på en av våra produktionslinor samt driver förbättringsarbete mot dessa.
  • Du genomför statistiska analyser och komplex problemlösning av en process med hög tekniknivå samt beräknar kostnader och besparingspotential för förbättringar och processändringar i den löpande produktionen.
  • Du leder eller agerar som resurs i projekt inom kapacitet, investeringar/upphandling av produktionsutrustning samt vid driftsättning av ny produktionsutrustning
  • Du upprättar specifikationer, håller processdokumentationen uppdaterad och utbildar olika intressenter på produktionsutrustningen
  • Jobbar aktivt med ständiga förbättringar både mot produktion men även våra interna processer och arbetsmetoder samt verkar för en god arbetsmiljö, ergonomi och säkerhet.
  • Du representerar REL-ME i förändringsärenden vid införsel av nya produkter eller komponenter samt deltar i arbetet med PFMEA, styrplaner och 8D

Kompetens & erfarenhet:
Vi söker Dig som har civilingenjörsexamen med inriktning mot maskinteknik, produktionsteknik eller motsvarande och har några års erfarenhet inom produktionsteknik, gärna med erfarenhet inom fordonsindustrin. Vi anser att det är meriterande om du har vana att hantera olika typer av automatiska maskiner, processer och automation då vår produktionsutrustning håller hög tekniknivå. Du har goda kunskaper i Lean Production och är van att använda statistiska metoder för dataanalys och driva egna förbättringsprojekt. Vi tror också att Du arbetat med kvalitetsverktyg som 8D, SPC, FMEA, 5S, Six Sigma, A3 och är duktig på MS Office programmen, i synnerhet Excel. Du har lätt för att kommunicera och arbeta i team samt det är viktigt att Du är flytande både i tal och skrift i svenska såväl som engelska.

Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid Dina personliga egenskaper. Vi tror att Du är en analytisk person med förmåga att se problem och förbättringsområde som Du löser på ett gediget sätt. ”Thinking outside the box” är en bra egenskap och Du är driven och får saker att hända i en organisation där du har stor möjlighet att påverka. Dessutom är Du öppen, kommunikativ och gillar att ha många sociala kontakter på jobbet. För att lyckas i rollen är det viktigt att Du är lyhörd, strukturerad och har en hög grad av självständighet och integritet vilket innefattar förmåga att fatta egna beslut och driva projekt. Du trivs i en organisation med högt tempo som har många kontaktytor, höga krav och förväntningar samt med arbete som innehåller både praktiskt hanterande av processer samt teoretisk analys tillhörande dessa.

Vi erbjuder:
På BorgWarner har Du nära till produkten och produktionen. Vi erbjuder Dig en mångfacetterad ingenjörsroll i en miljö som kännetecknas av stark teknikutveckling. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt i samarbete med mycket kompetenta medarbetare, leverantörer och kunder inom fordonsindustrin.

Du kommer att vara en del av ”Manufacturing Engineering and Maintenance-teamet” som är ett sammansvetsat gäng där miljön kännetecknas av en familjär och god atmosfär med både humor och stort engagemang. Ni delar kunskap med varandra och ser det som naturligt att använda varandra som bollplank. Du kommer snabbt att bli en del av teamet samtidigt som Du i Din roll också har nära kontakt med andra verksamheter och har möjlighet att påverka både produkten, processen och metoderna.

 

Snabbfakta

Dela jobb:

Kontaktperson

Andra lediga tjänster
7 timmar sedan

Lagerarbetare sökes!

Just nu söker vi en lagerarbetare till vår kund verksamma inom bageribranschen. Arbetsplatsen är idag placerad i Huddinge, södra…
9 timmar sedan

Nu söker vi teleskoplastare till en stor aktör inom Göteborg området

Vi söker tre erfarna teleskoplastare till en kund i Göteborgsområdet.  Företaget är en stor aktör i Göteborg och arbetar…
11 timmar sedan

Reliningstekniker sökes omgående till Stockholmsområdet!

Vi söker nu två tjänster som reliningstekniker till en stor kund i Stockholmsområdet. Vi vill att du tidigare haft…