Hem / Lediga tjänster / Supplier Development Engineer till BorgWarner

Supplier Development Engineer till BorgWarner

BorgWarner i Landskrona söker en utvecklingsingenjör för leverantörskvalité (SDE)

file

Som Supplier Development Engineer

kommer du hantera BorgWarners utvecklingsstrategier, processer och krav för att säkerställa felfri lansering av nya projekt och stabil löpande produktion hos leverantörer. Du arbetar i nära samarbete med programchefer, inköpare, konstruktörer och leverantörer för att säkerställa att BorgWarners krav specificeras, kommuniceras och uppfylls av leverantörer. Detta inkluderar hantering av:

  • Urval av leverantörer för nya projekt/produkter
  • APQP och PPAP
  • Processändringar/förbättringar
  • Revision
  • Utbildning av leverantörer

Du kommer att ställas inför ständiga förändringar och utmaningar vilket ställer stora krav på dig som problemlösare och kommunikatör. Tvärfunktionell problemlösning kommer att vara en del av ditt dagliga arbete, vilket kräver ett strukturerat arbetssätt, öppet sinne och god samarbetsförmåga. I tjänsten förekommer en del resor till leverantörer, företrädesvis i Europa, för bl.a. kvalitetsuppföljning, problemlösning och revisioner på plats hos leverantörer.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat också:

  • Att vara kontaktperson gentemot leverantörer
  • Följa upp kvalitetsbristkostnader
  • Supportera produktions- och leverantörskvalitet med 8D-arbete
  • Proaktiv kvalitetsrelaterad analys och problemlösning
  • Förbereda och organisera leverantörsbesök, såväl på BorgWarner som ute hos våra leverantörer

Genom att använda principerna i 8D-metoden identifierar du felorsaker, löser problem och driver kontinuerliga förbättringsaktiviteter tillsammans med leverantörerna. Allt för att de ska leva upp till BorgWarners högt ställda krav. Du kommer även arbeta med: Arbetet har en hög analytisk och teoretisk nivå och innefattar mycket operativt arbete med felsökning.
 

Vi söker dig som har

en civil- eller högskoleingenjörsexamen, förmodligen inom mekanik/mekatronik och några års arbetserfarenhet av liknande arbetsuppgifter från tillverkande industri. Du har en mycket god teknisk kompetens främst inom mekanik och erfarenhet från tillverkningsprocesser eller utveckling av t.ex. plastdetaljer, tätningar, lager och andra mekaniska komponenter i högvolym. Vidare så har du erfarenhet från fordonsbranschen och kunskap om bilindustrins krav och standarder som ISO 9001, ISO 14001 och IATF 16949. Samt god erfarenhet av ritningsförståelse och kvalitetsverktyg så som t.ex. 8D, SPS, FMEA, 5S och Six Sigma.

Du uttrycker dig obehindrat både i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Körkort är också krav för rollen.
 

Som person är du

analytisk och drivande. Du får saker och ting att hända, är en duktig problemlösare och har vana och förmåga att ta egna beslut samt driva projekt. Vidare så är du öppen och kommunikativ och trivs med många sociala kontakter i arbetet. Du trivs i en organisation med ett högt tempo som har många kontaktytor och högt ställda krav och förväntningar. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är lyhörd, strukturerad och har en hög grad av självständighet och integritet.
 

På BorgWarner

har du nära till produkten och produktionen. De erbjuder dig en mångfacetterad roll i en miljö som präglas av en stark teknikutveckling. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt, i samarbete med mycket kompetenta medarbetare, leverantörer och kunder, som är kända biltillverkare som t.ex. Volkswagen, BMW, Volvo och Land Rover.

Kvalitetsteamet är ett sammansvetsat gäng där miljön präglas av en familjär och god stämning med såväl humor som högt engagemang. Ni delar kunskap sinsemellan och ser det som naturligt att använda varandra som bollplank i olika frågeställningar. Du kommer snabbt bli en del av gänget samtidigt som du i din roll också har nära kontakt med övrig verksamhet och får möjlighet att påverka såväl produkt som process och metoder.

Vi behandlar ansökningarna löpande och rekryteringen kan komma att avslutas innan sista ansökningsdag. För frågor kring tjänsten kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Elise Ahlbertz, eller Jerry Stenberg på jerry.stenberg@prowork.se eller 0709 11 80 28.

Anställning hos: BorgWarner Sweden AB, Landskrona
 

About BorgWarner

At BorgWarner, we design and manufacture the systems that define the way the world moves forward. With the world’s foremost technologists, engineers and OEMs, we’re accelerating the world’s transformation to eMobility.

As a global product leader for over 130 years, we supply original equipment to nearly every major automotive OEM in the world. We continue to advance our emissions-reducing and fuel-efficient combustion technology while bringing successful electric innovations to market, empowering everyone to drive sustainably.

Guided by our commitment to inclusion, integrity, excellence, responsibility and collaboration—and our pledge to reach carbon neutrality by 2035—we’re leading the automotive industry to a future that is cleaner, healthier and safer for all. A future where driving well means living well.

Snabbfakta

Dela jobb:

Kontaktperson

Andra lediga tjänster
1 dag sedan

Produktionschef till Winab

Vi rekryterar nu en produktionschef till Winab Vikväggar – Nordens ledande leverantör av vikväggar, blockväggar och glasvikväggar. Winab erbjuder flexibla och…
1 dag sedan

Mekaniker – Göteborg

Nu söker vi en driven mekaniker i Göteborg!  Vi söker dig som har erfarenhet av självständigt verkstadsarbete – har…
1 dag sedan

Trafikservice

Nu söker vi en driven och serviceinriktad vägdriftsarbetare till en av våra kunder i Göteborg. Detta är ett konsultuppdrag på…