Hem / Lediga tjänster / Supplier Development Engineer

Supplier Development Engineer

Supplier Development Engineer

BorgWarner i Landskrona söker en utvecklingsingenjör för leverantörskvalité (Supplier Development Engineer, SDE). Som SDE hanterar du BorgWarners utvecklingsstrategier, processer och krav för att säkerställa felfri lansering av nya projekt och stabil löpande produktion hos leverantörer. Du arbetar i nära samarbete med programchefer, inköpare, konstruktörer och leverantörer för att säkerställa att BorgWarners krav specificeras, kommuniceras och uppfylls av leverantörer. Detta inkluderar hantering av APQP och PPAP samt revision och utbildning av leverantörer.
Du kommer att ställas inför ständiga förändringar och utmaningar vilket ställer stora krav på dig som problemlösare och kommunikatör. Tvärfunktionell problemlösning kommer att vara en del av ditt dagliga arbete, vilket kräver ett strukturerat arbetssätt, öppet sinne och god samarbetsförmåga. I tjänsten förekommer en del resor till leverantörer, företrädesvis i Europa, för bl.a. kvalitetsuppföljning, problemlösning och revisioner på plats hos leverantörer.
Arbetsuppgifter:
Du är kontaktperson gentemot våra leverantörer och kommer att genomföra analyser på leverantörsrelaterade kvalitetsproblem och reklamationer samt följa upp kvalitetsbristkostnader. Genom att använda principerna i 8D-metoden identifierar du felorsaker, löser problem och driver kontinuerliga förbättringsaktiviteter tillsammans med våra leverantörer. Allt för att de ska leva upp till BorgWarners högt ställda krav. Arbetet omfattar också att arbeta proaktivt med kvalitetsrelaterad analys och problemlösning samt att supportera produktions- och leverantörskvalitet i PPAP och med 8D-arbete.

Som SDE förbereder och organiserar du leverantörsbesök, såväl på BorgWarner som ute hos våra leverantörer. Arbetet har en hög analytisk och teoretisk nivå och innefattar mycket operativt arbete med felsökning.
Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en civil- eller högskoleingenjörsexamen, förmodligen inom mekanik/mekatronik och några års arbetserfarenhet av liknande arbetsuppgifter från tillverkande industri. Du har en mycket god teknisk kompetens främst inom mekanik och erfarenhet från tillverkningsprocesser eller utveckling av t.ex. plastdetaljer, tätningar, lager och andra mekaniska komponenter i högvolym.

Du har erfarenhet från fordonsbranschen och kunskap om bilindustrins krav och standarder som ISO 9001, ISO 14001, IATF 16949 samt god erfarenhet av ritningsförståelse och kvalitetsverktyg så som t.ex. 8D, SPS, FMEA, 5S och Six Sigma. Det är viktigt att du kan uttrycka dig obehindrat både i tal och skrift på både svenska och engelska. Vi ser också att du har körkort och kan du dessutom tyska är det meriterande.  
Personliga egenskaper:
Du är en analytisk och drivande person som får saker och ting att hända. Vidare är du öppen och kommunikativ och trivs med många sociala kontakter i arbetet. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är lyhörd, strukturerad och har en hög grad av självständighet och integritet. Du är en duktig problemlösare och har vana och förmåga att ta egna beslut samt driva projekt. Du trivs i en organisation med ett högt tempo som har många kontaktytor och högt ställda krav och förväntningar.
Vi erbjuder:
På BorgWarner har du nära till produkten och produktionen. Vi erbjuder dig en mångfacetterad roll i en miljö som präglas av en stark teknikutveckling. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt, i samarbete med mycket kompetenta medarbetare, leverantörer och kunder, som är kända biltillverkare som t.ex. Volkswagen, BMW, Volvo och Land Rover.

 

Kvalitetsteamet är ett sammansvetsat gäng där miljön präglas av en familjär och god stämning med såväl humor som högt engagemang. Ni delar kunskap sinsemellan och ser det som naturligt att använda varandra som bollplank i olika frågeställningar. Du kommer snabbt bli en del av gänget samtidigt som

Snabbfakta

Dela jobb:

Kontaktperson

Andra lediga tjänster
7 timmar sedan

Lagerarbetare sökes!

Just nu söker vi en lagerarbetare till vår kund verksamma inom bageribranschen. Arbetsplatsen är idag placerad i Huddinge, södra…
9 timmar sedan

Nu söker vi teleskoplastare till en stor aktör inom Göteborg området

Vi söker tre erfarna teleskoplastare till en kund i Göteborgsområdet.  Företaget är en stor aktör i Göteborg och arbetar…
11 timmar sedan

Reliningstekniker sökes omgående till Stockholmsområdet!

Vi söker nu två tjänster som reliningstekniker till en stor kund i Stockholmsområdet. Vi vill att du tidigare haft…