4C6A1444
Hem / Nyheter / En viktig historia att minnas!

En viktig historia att minnas!

En anledning att jag älskar mitt jobb och Prowork Rekrytering och Bemanning – Hacke, Malmö. 

”Khaled sökte jobb hos oss på Prowork Rekrytering och Bemanning och vid första anblick av hans cv så såg det inte ut som vi hade något åt honom men jag kom ihåg att det stack ut att han hade jobbat nästan 8 år på Swedish specialist hospital i Syrien som installationstekniker och att det jobb han haft i Sverige sedan han kom 2020 inte alls matchade hans kompetens och erfarenhet.

Någon vecka senare fick vi in en beställning på fastighetstekniker som skulle arbeta på NVM för Assemblin min kollega Jerry Stenberg hittade relativt snabbt en bra kandidat (Andre) men vi hade tufft att hitta kandidat nummer två när det plötsligt slog mig när jag gick igenom mina andra kandidater att det hade varit någon som jobbat på sjukhus med liknande uppgifter.

Vi skickade CV på Khaled också och vår kontakt på Assemblin sa att han kunde tänka sig att ta en intervju med honom också.
Vi var spända på vilken feedback vi skulle få och efter någon tid fick vi det besked vi hoppats på att de ville ha både Andre och Khaled.

Vår beställare sa att han suttit länge med Khaled och pratat och Khaled berättade bland annat om hur han sovit i källaren på sjukhuset i perioder för att kunna vara redo om något gick fel med el och liknande när det opererades så han kunde åtgärda det omgående för att säkerställa att läkarna kunde göra sina jobb och rädda liv. Med dem orden förstod vi att här har vi en man med arbetsmoral, passion och kunnande att göra och allt han behöver är en chans. Khaled kanske inte pratar flytande svenska men han pratar tillräckligt bra för att andra ska kunna kommunicera på ett bra sätt med honom. Och desto mer man pratar ett nytt språk desto bättre blir man.

Jag vet att Khaled är oerhört stolt över sitt jobb och vi på Prowork Rekrytering och Bemanning vill verkligen tacka Assemblin och Roger Grönvall för att ge Khaled chansen att jobba med det han kan.

André och Khaled trivs båda otroligt bra med sina jobb och med varandra och det är ren glädje när jag är ute och besöker dem på sjukhuset, ett stort tack även till Andre som tar så väl hand om sin kollega.”

Dela inlägg: