Rekrytera projektledare med lösningstänk

En teknisk projektledare med de rätta kompetenserna kan vara nyckeln till en framgångsrik verksamhet. Processen att hitta dessa kan däremot vara svårare än man tror, och tidskrävande vissa gånger. Vi på Prowork har en omfattande erfarenhet när det kommer till att rekrytera projektledare och lånar gärna ut denna expertis till dig i behov.

Att hitta en Teknisk Projektledare

För att kunna rekrytera en projektledare som är gynnsam för arbetsplatsen, och som uppfyller era förväntningar som arbetsgivare, börjar vi alltid processen med diskussion och analys. Vi tar tillsammans fram en kravspecifikation som klargör vilka kompetenser, egenskaper och erfarenheter ni förväntar er av en framtida anställd. För att inte förlora potentiella talanger ser vi även över om det går att se över om det finns en prioritet bland punkerna, och om det finns någon ni tänker att en teknisk projektledare kan lära sig på plats i efterhand.

När ni är nöjda med kravspecifikationen kan vi på Prowork börja dra i våra trådar och komma igång med rekryteringsprocessen. Vi ser till att skapa en tydlig beskrivning av tjänsten utifrån vad ni i er kravspecifikation förväntar er av en teknisk projektledare, samt vad deras roll kommer innebära. Vi ser även till att denna visas på relevanta ställen där den når ut till de talanger vi hoppas rekrytera åt er.

Expertområden för en teknisk projektledare

Det finns vissa skillnader på en projektledare och teknisk projektledare, det mest märkbara att det sätts en del mer kompetenskrav på en teknisk projektledare. Detta kan innebära kunskaper inom materiallära, utbildningar inom mer djupgående ämnen som exempelvis byggplanering eller till och med arbetserfarenhet som ingenjör.

Det finns alltså många olika expertområden bland projektledare, vilket kan bidra till att sökandet efter de rätta kompetenserna blir långdraget om man inte vet var man ska leta. Därför kan det vara värt att ta hjälp med detta externt av företag som gjort detta tidigare och vet vilka kompetenser som överlappar varandra, samt vilka erfarenheter som bidragit med förståelse inom andra ämnen.

Rätt person på rätt plats

Vi på Prowork jobbar inte bara med att rekrytera projektledare, utan sköter även rekrytering av en mängd olika tekniska yrkeskategorier, som exempelvis ingenjörer och byggkontrollanter. Av denna anledning har vi en gedigen förståelse för den tekniska branschen och vilka yrkesroller som besitter vilka kompetenser. Därför kan vi enkelt hitta en teknisk projektledare med spetskompetenser genom att granska alla ansökningar vi får in från alla olika branscher, och på så sätt få rätt person på rätt plats.

Rekrytera projektledare från hela Sverige

Vi på Prowork jobbar runtom hela Sverige och kan hjälpa dig oavsett vart rekryteringen tar plats. Detta kan vara till stor hjälp framförallt om din arbetsplats har flera kontor i landet, eller när kandidaterna inte är platsbundna, utan kommer resa mellan arbetsplatser i vilket fall. För att rekrytera projektledare bland alla Sveriges talanger ser vi

För arbetsgivare

Kontakta oss

Funderar ni på att rekrytera inom teknik och industri ? Fyll i formuläret nedan så kan vi hjälpa er.