Rekrytering av ingenjörer med rätt kompetens

 

Rätt medarbetare är nyckeln till att nå framåt på marknaden, men rekrytering av ingenjörer kan vara en långdragen, tidskrävande och svår process om man inte arbetar frekvent med denna typ av rekrytering. Vi finns för att hjälpa våra kunder hitta den expertis och yrkeserfarenhet de önskar hos sina framtida anställda, för att som företag kunna utvecklas inom verksamhetsområdet.

Rekrytera ingenjör – Hur går det till?

Om du är i behov och planerar att rekrytera ingenjör till din verksamhet kan vi på ProWork vara till hjälp med vår expertis inom rekrytering av ingenjörer från diverse olika specialistområden. Tillsammans med er kommer vi fram till en profil av vad ni förväntar er av en framtida anställd. Detta innebär kunskap, yrkeserfarenhet, systemanvändning, löneanspråk och tidsfönster. Med denna information kan vi samla ihop passande kandidater och utifrån profilen se vilka som är bäst lämpade för arbetet i kombination med de krav ni har för er slutkandidat.

Håll ett öppet sinne

När vi på ProWork rekryterar ingenjörer ser vi över alla potentiella kandidater utefter erfarenhet och expertis, så att du får de bästa kandidaterna du kan oavsett förutsättningar som ålder, bakgrund eller annat. Se till att ha ett öppet sinne under rekryteringen så att bilden man enkelt skapar sig av en potentiell anställd inte begränsar en för de expertiser och erfarenheter som presenteras för en under rekryteringsprocessen.

Ingenjör med rätt utbildning

När du är ute efter en ingenjör inom ett specifikt expertisområde ser vi att det är viktigt att ha koll på ingenjörsutbildningar och vad de erbjuder när studenterna kommer ut i arbetslivet. Då vi på ProWork är specialiserade inom särskilda yrkesgrupper kan vi enklare ta skolor och utbildningar i beaktning vid rekrytering och se till att du som exempelvis söker en entreprenadingenjör får kandidater som alla har rätt färdigheter för jobbet

Rekrytera ingenjör på distans

Är ni ute efter att utöka er verksamhet över nya områden kan vi hjälpa er med rekrytering på distans så att ni kan hitta bästa lämpliga kandidat i den stad ni planerar att expandera till. Vi på ProWork jobbar runtom hela Sverige och kan se till att bemanna din verksamhet där du upplever att behovet för expertisen finns. Hör av dig till oss om du vill veta mer om hur vi går till väga vid distansrekrytering. 

Expertiskonkurrens vid rekrytering av ingenjörer

Med utvecklande industri och fler ingenjörsspår har det i stadig takt växt fram en expertiskonkurrens inom de olika spåren. Vi jobbar dagligen med rekryteringar och har sett upprepade gånger hur man bäst går till väga för att bryta igenom konkurrensen vid rekrytering av ingenjörer och nå de kandidater som är bäst lämpade för jobbet, och inte bara de som är enklast tillhanda. 

Med oss når ni fram till så många fler som är kompetenta med expertis inom ert verksamhetsområde. Hör av er till oss så hjälper vi er med rekrytering av ingenjörer som tar ditt företag framåt.

För arbetsgivare

Kontakta oss

Funderar ni på att rekrytera inom teknik och industri ? Fyll i formuläret nedan så kan vi hjälpa er.