Digital intervju i rekryteringen – Prowork

Att ha en digital intervju blir allt vanligare under rekryteringsprocessen, och kan vara ett smidigt och effektivt sätt att intervjua kandidater på distans. I en digital intervju kan man spara både tid och pengar samtidigt som man når en större sökande pool. Men hur förbereder man sig för en sådan intervju och vad bör man tänka på?

 

Olika typer av digital intervju

En digital intervju kan innebära ett flertal olika saker, men refererar alla till intervjuer som hålls med hjälp av telefon, dator eller andra digitala medier.

1.      Videointervju

Videointervju är eventuellt den vanligaste formen av digital intervju. Intervjun genomförs via ett online-videosamtal på Skype, Zoom eller liknande plattform. Detta ger fördelen att man kan se varandra och interagera som om man var på samma plats.

 

2.      Telefonintervju

Denna typ av intervju sker över telefon. Detta är särskilt vanligt i de tidiga stadierna av rekryteringsprocessen och används ofta för att sålla ut kandidater innan fysisk intervju eller videointervju genomförs.

 

3.      Asynkrona intervjuer

Detta är en relativt ny typ av digital intervju. Istället för att ha en live-intervju, får kandidaten en uppsättning frågor och svarar på dem i sin egen takt. Detta ger fördelen att man kan besvara frågorna när det passar ens egen tidtabell.

 

Oavsett vilken typ av digital intervju man ska genomföra, är det viktigt att förbereda sig på liknande sätt som man skulle inför en fysisk intervju, framförallt om du ska delta i en videointervju.

 

Förbereda sig inför videointervju

Oavsett vilken typ av digital intervju man ska genomföra, är det viktigt att förbereda sig på liknande sätt som man skulle inför en fysisk intervju, framförallt om du ska delta i en videointervju. Att förbereda sig inför en sådan kräver dock lite mer än att bara sätta sig framför datorn och logga in på intervjuverktyget. Se till att vara väl förberedd, och redo i god tid.

 

1.      Testa tekniken i förväg

Innan själva intervjun är det viktigt att testa tekniken och se till att allt fungerar som det ska. Se till att internetuppkopplingen är stabil och att mikrofonen och kameran fungerar. Det är också en bra idé att testa själva intervjuverktyget i förväg så att du vet hur det fungerar, och att du har ett registrerat konto om detta behövs.

 

2.      Välj rätt plats

Välj en plats där du kan jobba ostört och där bakgrunden är neutral. Se till att det inte finns några störande element i bakgrunden som kan dra uppmärksamheten från dig. Placera datorn på en stabil yta och se till att du har en bekväm stol att sitta på.

 

3.      Klä dig lämpligt

Precis som vid en fysisk intervju är det viktigt att klä sig lämpligt för en videointervju. Välj kläder som passar för det specifika företaget och positionen du söker. Undvik starka färger och mönster som kan vara distraherande på kameran. Det är också bra att undvika smycken som kan reflektera ljuset eller som låter när du rör armar och händer.

 

4.      Förbered dina svar

Eftersom digitala intervjuer kan vara mer formella och strukturerade är det en bra idé att förbereda dina svar på förhand. Gå igenom vanliga intervjufrågor och tänk på specifika exempel du kan använda för att förtydliga dina svar. Tänk på att vara tydlig och koncis i det du säger.

 

5.      Visa ditt intresse

Visa ditt intresse för jobbet och företaget genom att ställa relevanta frågor under intervjun. Det visar att du är intresserad och engagerad i positionen. Se också till att tacka för möjligheten att få bli intervjuad.

 

Genom att följa dessa tips kan du öka dina chanser att göra ett gottintryck under en digital intervju och öka chanserna att landa drömjobbet. Kom ihåg att förberedelse kan vara avgörande för hur en intervju kan gå. Lycka till!

Funderar ni på att anställa eller hyra in personal?
Kontakta oss och låt oss tillsammans hitta rätt rekryteringskonsult för ert bolag. Hos oss får du en kontaktperson genom hela processen. Vilket underlättar för er som kund. Ni vet alltid vem ni ska ringa och vi vet vad ni efterfrågar.
Lediga tjänster
2 dagar sedan

Talent Manager Göteborg

Nu söker vi en driven Talent Manager till vårt kontor i Göteborg! Prowork är ett kompetensföretag specialiserat mot industrin,…
4 dagar sedan

Nu söker vi en Besiktningstekniker

Nu har vi nöjet att rekrytera en besiktningstekniker till Disab i Eslöv. För att lyckas i rollen ser vi…
5 dagar sedan

Lösningsorienterad fastighetstekniker

Vill du arbeta för ett innovativt och expanderande företag i en mångsidig roll där varje dag är annorlunda? Letar…

Jag har anlitat Jimmy i några rekryteringar och han har alltid levererat enligt önskemål. Vårt samarbete fungerar alldeles utmärkt och Jimmys lyhördhet samt erfarenhet är något som jag uppskattar mycket. Jag kommer att anlita Jimmy även i nästa rekrytering som troligen blir ganska snart.

Kalle Bandh Avdelningschef WSP Terrasond

Jag har både rekryterats samt rekryterat via Cecilia och Prowork och har bara gott att säga om dem. Genomgående proffsig organisation som levererar väldigt bra kandidater

Marcus Albrektsson Säljare på Arema Rental

Det engagemang som Cecilia visade i min rekrytering med ständiga återkopplingar och ett oerhört driv är ingenting man stöter på varje dag, och med dem orden så vill man alltid rekommendera någonting som är bra vidare!

Sebastian Platschef YIT

Vad säger våra kandidater och våra kunder om Prowork?​