Ny på jobbet – 7 tips från Prowork

När man är ny på jobbet kan det vara utmanande att hitta sin plats i det nya sammanhanget, men med rätt inställning och strategier kan du göra denna övergångsperiod både givande och lärorik. Här är några grundläggande tips som kan hjälpa dig att snabbt hitta balansen på det nya jobbet.

Kom och gå i tid

Att vara punktlig är en grundläggande aspekt av professionellt uppträdande. Det handlar inte bara om att komma i tid på morgonen, utan också om att respektera tider för möten, deadlines och arbetsdagens slut. Att vara pålitlig med tiden visar att du tar ditt jobb och andras tid på allvar.

 

Ställ frågor

Aktivt lärande är nyckeln till snabb anpassning. Ställ frågor om allt från arbetsprocesser till företagskultur. Det är också ett utmärkt sätt att engagera dig med kollegor och chefer, vilket visar att du är ivrig att förstå och bidra till företagets framgång.

 

Var social

Att knyta band med kollegor är avgörande för att skapa en positiv arbetsmiljö. Engagera dig i konversationer, delta i arbetsgrupper och närvara vid sociala evenemang som företaget anordnar. Att visa intresse för dina kollegors liv och intressen kan gå långt i att bygga varaktiga professionella relationer.

 

Förstå företagskulturen

Varje företag har unika värderingar och praxis. Att förstå dessa och hur de påverkar arbetsplatsens dynamik kan hjälpa dig att effektivt navigera i din nya roll. Observera hur människor kommunicerar, hur beslut fattas och vilka värderingar som betonas i det dagliga arbetet.

 

Skapa goda relationer

Goda arbetsrelationer är grunden för en framgångsrik karriär. Visa uppskattning för dina kollegors arbete, erbjuda din hjälp när det behövs och vara en aktiv lyssnare. Visa att du är en teamspelare och att du värderar samarbete. Kom ihåg att relationer byggs över tid, så var tålmodig och konsekvent i ditt sätt att interagera med andra.

 

Stäm av med chefer och handledare

Kommunikation med din chef eller handledare är avgörande för din professionella utveckling. Använd dessa möten för att diskutera dina prestationer, sätta mål och få insikter om hur du kan förbättra dig. Det är också en tid för att uttrycka eventuella bekymmer eller idéer du har för att förbättra arbetsprocesser eller arbetsmiljö. Öppen och ärlig kommunikation kommer att stärka ditt professionella förhållande och främja en positiv arbetsmiljö.

 

Långsiktig framtid som ny på jobbet

Se ditt nya jobb som en möjlighet att växa både professionellt och personligt. Utöver de dagliga uppgifterna, tänk på hur din roll passar in i den större bilden av din karriär. Sök möjligheter till yrkesutveckling, som utbildningar eller projekt som kan bredda din kompetens. Var öppen för förändringar och nya utmaningar, eftersom de ofta leder till de mest givande möjligheterna.

 

Om Prowork

Prowork är ett framstående bemannings- och rekryteringsföretag som erbjuder tjänster över hela Sverige. Med en djup förankring och specialisering inom sektorer som bygg och anläggning, industri/produktion, fastighet, rental samt drift och skötsel, har vi etablerat oss som en viktig aktör inom rekryteringsbranschen.

 

Vår framgång bygger på vårt starka engagemang för personliga relationer, vilket genomsyrar våra arbetsmetoder. Prowork står för en unik approach där varje kund och konsult får en dedikerad kontaktperson, vilket förenklar processen och säkerställer att rätt kandidat matchas med rätt jobb. Denna kundcentrerade filosofi kombinerat med en djupgående kunskap om de branscher de verkar inom, gör oss till en pålitlig partner för både arbetsgivare och arbetssökande.

Funderar ni på att anställa eller hyra in personal?
Kontakta oss och låt oss tillsammans hitta rätt rekryteringskonsult för ert bolag. Hos oss får du en kontaktperson genom hela processen. Vilket underlättar för er som kund. Ni vet alltid vem ni ska ringa och vi vet vad ni efterfrågar.
Lediga tjänster
2 dagar sedan

Talent Manager Göteborg

Nu söker vi en driven Talent Manager till vårt kontor i Göteborg! Prowork är ett kompetensföretag specialiserat mot industrin,…
4 dagar sedan

Nu söker vi en Besiktningstekniker

Nu har vi nöjet att rekrytera en besiktningstekniker till Disab i Eslöv. För att lyckas i rollen ser vi…
5 dagar sedan

Lösningsorienterad fastighetstekniker

Vill du arbeta för ett innovativt och expanderande företag i en mångsidig roll där varje dag är annorlunda? Letar…

Jag har anlitat Jimmy i några rekryteringar och han har alltid levererat enligt önskemål. Vårt samarbete fungerar alldeles utmärkt och Jimmys lyhördhet samt erfarenhet är något som jag uppskattar mycket. Jag kommer att anlita Jimmy även i nästa rekrytering som troligen blir ganska snart.

Kalle Bandh Avdelningschef WSP Terrasond

Jag har både rekryterats samt rekryterat via Cecilia och Prowork och har bara gott att säga om dem. Genomgående proffsig organisation som levererar väldigt bra kandidater

Marcus Albrektsson Säljare på Arema Rental

Det engagemang som Cecilia visade i min rekrytering med ständiga återkopplingar och ett oerhört driv är ingenting man stöter på varje dag, och med dem orden så vill man alltid rekommendera någonting som är bra vidare!

Sebastian Platschef YIT

Vad säger våra kandidater och våra kunder om Prowork?​