Vad är EVP?

Employer Value Proposition (EVP) är en unik uppsättning erbjudanden och fördelar som en arbetsgivare ger till sina anställda i utbyte mot deras kompetenser, erfarenheter och engagemang. Det är ett strategiskt verktyg som hjälper företag att locka, behålla och motivera talanger. En stark EVP reflekterar företagets identitet, kultur och värderingar, och fungerar som en magnet för potentiella anställda som söker en arbetsplats som stämmer överens med sina egna förväntningar och karriärmål.

Grundläggande komponenter

EVP består av flera grundläggande komponenter som tillsammans skapar en attraktiv och hållbar arbetsmiljö. Dessa inkluderar:

Kompensation: Lön, bonusar och andra ekonomiska förmåner.

Förmåner: Försäkringar, pensionsplaner och andra icke-finansiella förmåner.

Karriärutveckling: Möjligheter till utbildning, utveckling och karriärframsteg.

Arbetsmiljö: Kulturen, arbetsvillkoren och den fysiska arbetsplatsen.

Arbetsbalans: Flexibilitet i arbetstider och balans mellan arbete och privatliv.

 

Vikten av EVP för arbetsgivare och arbetssökande

För arbetsgivare är en stark EVP avgörande för att attrahera och behålla de bästa talangerna. Det hjälper till att minska rekryteringskostnaderna och öka anställdas engagemang och produktivitet. För arbetssökande erbjuder en tydlig och lockande EVP en inblick i företagets värderingar och vad det innebär att arbeta där, vilket underlättar beslutet att söka jobb.

 

Hur EVP påverkar rekryteringsprocessen

En effektiv EVP gör det lättare för företag att sticka ut i en konkurrensutsatt arbetsmarknad. Det hjälper till att skapa ett starkt arbetsgivarvarumärke som lockar rätt kandidater. Genom att kommunicera sin EVP tydligt i jobbannonser och under intervjuer, kan företag säkerställa att de attraherar kandidater som delar deras värderingar och vision, vilket leder till mer framgångsrika anställningar.

 

Skapa en effektiv EVP

För att skapa en effektiv EVP bör företag:

Analysera och förstå sina unika styrkor: Vad erbjuder företaget som skiljer det från konkurrenterna?

Engagera nuvarande anställda: Samla feedback för att förstå vad som värderas högst bland de anställda.

Kommunicera tydligt: Se till att EVP:n är tydligt kommunicerad både internt och externt.

Anpassa och uppdatera: EVP:n bör vara dynamisk och anpassas efter förändringar i arbetsmarknaden och företagets utveckling.

 

Bra att tänka på

Utmaningarna med att utveckla en EVP inkluderar att säkerställa dess relevans och autenticitet. Det är viktigt att EVP:n inte bara är en marknadsföringsstrategi, utan en verklig spegling av företagets värderingar och erbjudanden. Den bästa praxis inkluderar regelbunden översyn och anpassning av EVP:n, samt att säkerställa att den är integrerad i alla aspekter av arbetsgivarvarumärket och rekryteringsprocessen.

Funderar ni på att anställa eller hyra in personal?
Kontakta oss och låt oss tillsammans hitta rätt rekryteringskonsult för ert bolag. Hos oss får du en kontaktperson genom hela processen. Vilket underlättar för er som kund. Ni vet alltid vem ni ska ringa och vi vet vad ni efterfrågar.
Lediga tjänster
2 dagar sedan

Talent Manager Göteborg

Nu söker vi en driven Talent Manager till vårt kontor i Göteborg! Prowork är ett kompetensföretag specialiserat mot industrin,…
4 dagar sedan

Nu söker vi en Besiktningstekniker

Nu har vi nöjet att rekrytera en besiktningstekniker till Disab i Eslöv. För att lyckas i rollen ser vi…
5 dagar sedan

Lösningsorienterad fastighetstekniker

Vill du arbeta för ett innovativt och expanderande företag i en mångsidig roll där varje dag är annorlunda? Letar…

Jag har anlitat Jimmy i några rekryteringar och han har alltid levererat enligt önskemål. Vårt samarbete fungerar alldeles utmärkt och Jimmys lyhördhet samt erfarenhet är något som jag uppskattar mycket. Jag kommer att anlita Jimmy även i nästa rekrytering som troligen blir ganska snart.

Kalle Bandh Avdelningschef WSP Terrasond

Jag har både rekryterats samt rekryterat via Cecilia och Prowork och har bara gott att säga om dem. Genomgående proffsig organisation som levererar väldigt bra kandidater

Marcus Albrektsson Säljare på Arema Rental

Det engagemang som Cecilia visade i min rekrytering med ständiga återkopplingar och ett oerhört driv är ingenting man stöter på varje dag, och med dem orden så vill man alltid rekommendera någonting som är bra vidare!

Sebastian Platschef YIT

Vad säger våra kandidater och våra kunder om Prowork?​