Vad är spontanansökan?

Spontanansökan är en strategi där du tar initiativet att kontakta arbetsgivare med ditt intresse och din kompetens, även när inga specifika jobbannonser finns. Detta tillvägagångssätt visar på proaktivitet och självförtroende i din karriärsökning. Genom att skicka en spontanansökan kan du hamna på arbetsgivarens radar för framtida möjligheter, även om de för tillfället inte aktivt söker nya anställda.

Definition av spontanansökan

Spontanansökan är en icke-svarande ansökan som inte är riktad mot en specifik jobbannons. Istället är det en självinitierad kontakt med en potentiell arbetsgivare där du presenterar dina kvalifikationer och intresse för företaget. Detta kräver att du har en god förståelse för företagets verksamhet och kan argumentera för varför du skulle vara en värdefull tillgång.

 

Spontanansökan i dagens arbetsmarknad

I en värld där nätverkande och personliga kontakter spelar en allt större roll, blir spontanansökningar ett allt viktigare verktyg. Många positioner tillsätts idag genom interna nätverk och rekommendationer, och en väl genomförd spontanansökan kan vara din biljett in i dessa nätverk. Det är ett sätt att skapa möjligheter istället för att bara vänta på dem.

För att din spontanansökan ska sticka ut, bör den innehålla en personlig touch och visa på en genuin förståelse och intresse för företaget. Det är viktigt att skräddarsy ditt CV och ditt personliga brev så att de speglar företagets värderingar och behov. En väl genomförd spontanansökan visar på ditt engagemang och din förmåga att ta egna initiativ.

 

Skillnaden mellan spontanansökan och traditionell jobbansökan

Medan en traditionell jobbansökan ofta är reaktiv och svarar på en specifik tjänst, är en spontanansökan proaktiv och allmän. Den största skillnaden ligger i att du med en spontanansökan tar kontroll över din jobbsökning och aktivt söker möjligheter, istället för att vänta på att de ska dyka upp.

 

Fördelar med spontanansökan

Genom att skicka en spontanansökan kan du visa att du är särskilt intresserad av företaget, vilket kan ge dig en fördel jämfört med andra kandidater som endast svarar på annonserade tjänster. Det är också ett utmärkt sätt att komma in på arbetsmarknaden, särskilt i branscher där många jobb aldrig annonseras ut.

 

Förberedelser

Förberedelse är nyckeln till en framgångsrik spontanansökan. Det innebär att noggrant forska om företaget, dess kultur, nuvarande projekt och framtida utmaningar. Denna kunskap hjälper dig att anpassa din ansökan och framhäva hur dina unika färdigheter och erfarenheter kan bidra till företagets framgång.

 

När och hur man skickar en spontanansökan

Tajming är allt. Undvik att skicka din ansökan under företagets mest hektiska perioder. Använd LinkedIn och företagets webbplats för att hitta rätt kontaktpersoner. En välriktad ansökan till rätt person ökar chansen för att din ansökan blir läst och beaktad.

 

Välja rätt tidpunkt

Att välja rätt tidpunkt för att skicka din spontanansökan kan vara avgörande. Överväg att skicka din ansökan efter stora branschhändelser eller under tider på året när företagen planerar för kommande projekt och kanske ser behov av att utöka sin personalstyrka.

 

Att följa upp

Ett professionellt uppföljningsmeddelande kan göra stor skillnad. Det visar på ditt fortsatta intresse och kan hjälpa till att hålla din ansökan aktuell. Var dock försiktig så att du inte framstår som påträngande. En välbalanserad uppföljning kan vara nyckeln till framgång.

Funderar ni på att anställa eller hyra in personal?
Kontakta oss och låt oss tillsammans hitta rätt rekryteringskonsult för ert bolag. Hos oss får du en kontaktperson genom hela processen. Vilket underlättar för er som kund. Ni vet alltid vem ni ska ringa och vi vet vad ni efterfrågar.
Lediga tjänster
2 dagar sedan

Talent Manager Göteborg

Nu söker vi en driven Talent Manager till vårt kontor i Göteborg! Prowork är ett kompetensföretag specialiserat mot industrin,…
4 dagar sedan

Nu söker vi en Besiktningstekniker

Nu har vi nöjet att rekrytera en besiktningstekniker till Disab i Eslöv. För att lyckas i rollen ser vi…
5 dagar sedan

Lösningsorienterad fastighetstekniker

Vill du arbeta för ett innovativt och expanderande företag i en mångsidig roll där varje dag är annorlunda? Letar…

Jag har anlitat Jimmy i några rekryteringar och han har alltid levererat enligt önskemål. Vårt samarbete fungerar alldeles utmärkt och Jimmys lyhördhet samt erfarenhet är något som jag uppskattar mycket. Jag kommer att anlita Jimmy även i nästa rekrytering som troligen blir ganska snart.

Kalle Bandh Avdelningschef WSP Terrasond

Jag har både rekryterats samt rekryterat via Cecilia och Prowork och har bara gott att säga om dem. Genomgående proffsig organisation som levererar väldigt bra kandidater

Marcus Albrektsson Säljare på Arema Rental

Det engagemang som Cecilia visade i min rekrytering med ständiga återkopplingar och ett oerhört driv är ingenting man stöter på varje dag, och med dem orden så vill man alltid rekommendera någonting som är bra vidare!

Sebastian Platschef YIT

Vad säger våra kandidater och våra kunder om Prowork?​