4C6A1444
Hem / Nyheter / Lär känna Timmy Pettersson – Affärsområdeschef på Prowork.

Lär känna Timmy Pettersson – Affärsområdeschef på Prowork.

Varför Bemanning? Och varför Prowork?

För ca 8 år sedan stod jag inför ett karriärval, eller oundvikligt byte om så vill. Jag hade precis avslutat en relativt lång idrottskarriär (19 år).

Med viss osäkerhet åkte jag runt och träffade företag jag hade fått kontakt med under mina år som hockeyspelare. Jag fick möjlighet att träffa stora och välkända företag som man läser om i tidningarna och ser på nyheterna. Men vad gör dom egentligen på en bank? På Scania, Bauhaus eller på ett lager? Det kändes lite som inför gymnasievalet. Vad vill jag? Vad kan jag? Jag hade ingen klar bild om vad jag ville göra. Ett hantverksyrke? Varför inte tränare, eller något inom ekonomi?

Många känner som jag gjorde i detta läge när man skall starta något nytt, byta ifrån något man känner igen eller helt enkelt ta reda på vad man vill göra. (Jag begriper att det var enklare för mig att få träffa företag eftersom jag hade kontakter sedan tidigare.) Vid besöken fick jag ofta höra ”-Timmy, du måste välja, välj En sak. Antingen tillbaka till skolbänken, eller något inom ekonomi, eller personal. Inte allt på en gång.

Med dom orden i tankarna träffade jag sedan, lite av en slump, ett bemanningsföretag. Vi gick igenom hur ett bemanningsföretag drivs och hur den ekonomiska modellen fungerar. Vi gick även igenom nyttan man kan göra för personer som skall ut i arbetslivet, ibland för första gången. Jag kände att detta var en mix som skulle passa mig. Saken var klar.

Att arbeta på ett bemanningsföretag innebär att jag har förmånen att träffa företag inom nästan alla områden. Jag lär mig nya saker varje dag om branscher jag knappt hört talas om (skola).  Vi får ofta delta vid möten om produktion och personalplanering, och vi skriver avtal (ekonomi). Jag träffar väldigt mycket människor som vi har möjlighet att hjälpa när de vill byta arbete eller söka sitt första jobb (personal).

Vår roll på arbetsmarknaden är enkel.

  1. Vi tillgodoser kundens behov att hitta rätt personal.
  2. Vi hjälper personer att hitta rätt i arbetslivet, känna tillhörighet och vara delaktiga.

Lägg därtill -Personlig närvaro, -Kvalitet i allt vi gör och en organisation som vill vara -Bäst i branschen så vet du varför jag arbetar på Prowork med Bemanning & Rekrytering.

 

Tack och välkommen till oss!

Timmy Pettersson 😉

Dela inlägg: